Velge de beste hostellene i Norge

Når man skal velge de beste hostelene i Norge kan nettsiden til HI være et flott utgangspunkt. Hostelene, eller vandrerhjemmene, i Norge er tilknyttet det globale nettverket HI (Hosteling International), og på den norske nettsiden kan man enkelt søke etter og bestille overnatting ved de ulike vandrerhjemmene i landet. Hvilke vandrerhjem som er de beste avhenger selvfølgelig av den reisende, men generelt sett holder alle vandrerhjem i Norge god standard, langt bedre enn det man finner i andre land.

Når man skal velge hostel må man selvfølgelig først finne ut hvor man vil dra. Nettsiden til HI har gruppert vandrerhjemmene i fire ulike kategorier basert på lokasjon; fjord-Norge, Østlandet, Sørlandet og Midt- og Nord-Norge. Man har dessuten mu2000px-Hostelling_International.svg (1)ligheten til å få en oversiktlig presentasjon av de ulike vandrerhjemmene på et kart. Nettsiden tilbyr dessuten en rekke tur tips i Norge, sortert på kategorier som kyst, nordlys og midnattssol, sosialt og by- og kulturliv. Dersom man er usikker på hvor man ønsker å dra kan det derfor være lurt å bla gjennom disse kategoriene og se om noe passer.

Selv om man unektelig frasier seg mye av luksusen man får når man velger overnatting på hotell, er det likevel mulig å finne hosteller som byr på flere fasiliteter enn andre. På nettsidene til HI kan man filtrere vandrerhjemmene etter fasiliteter som parkering, lekeplass, båtutleie og PC/TV. Man kan også sortere hostellene etter attraksjoner, og dermed finne overnattingssteder i nærheten av fiskemuligheter, badeland eller alpinbakker. Muligheten er med andre ord mange, og alle og en hver skal kunne finne et vandrerhjem som passer til de individuelle behovene man har. Hvilket vandrerhjem som er best for den enkelte reisende er i stor grad avhengig av hva man selv foretrekker, og nettsidene til Hosteling International hjelper til med å finne det beste hostellet i Norge.