Unike og kule hosteller

For mange forbindes hosteler og vandrehjem med backpacking og enkel standard. Ofte er det slik at et hostel er et rimelig alternativ til et hotell. Det er et flott sted å bo dersom man ikke skal tilbringe så mye tid på rommet, men heller ute på sightseeing. Hosteler er også et sted hvor man kan møte andre likesinnede backpackere og reiseglade mennesker fra alle verdens hjørner. Ettersom hosteler har blitt bedre og mer populære de siste årene har det også kommet blitt startet mange spesielle og unike hosteler rundt om i verden.

Bo i en Jumbojet

Jumbo StayVi trenger ikke dra langt for å finne et veldig kult og spesielt hostal. Utenfor Stockholms flyplass, Arlanda, finner man nemlig Jumbo Stay, et vandrehjem som er bygget i en gammel Boeing 747 Jumbojet. På grunn av hostelets unike historie og utforming har det fått mye oppmerksomhet, også i Norge. Jumbo Stay er et lite, men unikt hostal. De har 29 rom med tre senger. Hvis du føler deg klar for en ekstra spesiell natt kan du booke Cockpitrommet. Her får du et privat rom i jumbojetens cockpit.

Kapsler i Japan

Tokyo er en av verdens aller største byer, både i befolkning og areal. På grunn av de store avstandene er det vanlig for Japanere å overnatte ved såkalte Capsule Hotels i sentrum for å slippe å pendle så langt hver dag. Dette er ikke et nytt fenomen i Japan, men i de siste årene har flere og flere hosteler startet opp med denne typen senger. Hver seng er ofte utstyrt med en dør eller et forheng slik at du kan få være i fred. Det er også vanlig at sengene er utstyrt med stikkontakt, leselampe, kleshenger og et låsbart skap. Kapsel-hostelene kombinerer det beste mellom hotel og hostel. Prisen er rimeligere enn et hotel, det finnes fellesarealer hvor du kan møte andre, og samtidig får du være i fred om du ønsker det.