Trenger du reiseforsikring?

En reiseforsikring sikrer normalt den forsikredes helse og eiendeler mens man er på reise. Dette er imidlertid en helt frivillig forsikring, og det er således opp til hver enkelt om dette er en utgift man ønsker å ta. Det er nemlig slik at en reiseforsikring koster ganske mye, og dersom man skal reise på budsjett kan det virke som en helt unødvendig utgift. Før man kjøper en reiseforsikring bør man dessuten undersøke hvorvidt man har reiseforsikring fra før – de aller fleste kredittkort kommer med en gratis reiseforsikring sotravel-insurance_2002428bm gjelder dersom minst halvparten av reisen er forhåndsbetalt med kortet.

Noe av det som bør avgjøre hvorvidt man trenger reiseforsikring er reisemålet og hvilke aktiviteter man har tenkt å drive med på ferien. Graden av kriminalitet i ulike land bør i stor grad påvirke hvorvidt man velger å kjøpe en forsikring. Dersom man skal reise til land der voldshandlinger eller terror er utbredt bør man være ekstra oppmerksom på dette. Dersom man skal på en eventyrreise og kommer til å utføre farlige aktiviteter er det dessuten ekstra viktig å sørge for en god reiseforsikring slik at man er sikret behandling hvis uhellet skulle være ute. Skal man til land med hyppige sykdomsutbrudd gjelder i stor grad det samme, og dessuten dersom man har redusert helsetilstand før man drar.

I tillegg til å forsikre helsen vil en reiseforsikring også sikre eiendelene man har med seg. Dersom bagasjen skulle bli borte under reisen er det veldig viktig å ha en forsikring slik at man får penger til å kjøpe seg det nødvendige. Dette gjelder selvfølgelig spesielt dersom man reiser med verdifulle eiendeler. Man må dessuten være oppmerksom på at man kan bli frastjålet bagasjen eller lommeboken, og at man derfor bør ha en forsikring i bakhånd slik at man ikke står på bar bakke.