Tips for å reise billig

Det finnes en lang rekke ting man kan gjøre for å få en billigst mulig reise. Det viktigste er imidlertid å planlegge så mye som mulig på forhånd. Det første man bør gjøre er å bestemme seg for et budsjett, og så holde seg innenfor dette. Når man har bestemt seg for hvor man vil reise bør man deretter se på alternativer ff50d1872a085ad95944a103abd9872eeor reise og opphold, og dessuten hvordan man billigst mulig får en flott opplevelse dit man skal.

Selve transport til reisemålet gjerne er en av de mest kostbare postene er det viktig å se på om man klarer å spare noe på dette. Dersom man leter litt og ikke er veldig kresen vil man fort se at man kan spare store summer. Det mest behagelige er selvfølgelig å fly, men dersom man skal reise over kortere avstander er det normalt mye billigere å reise med tog eller buss. Man bør dessuten undersøke når på året det er billigst å reise, og hvorvidt det finnes rabattkort eller pakkereiser man kan benytte seg av for å gjøre selve transporten billigst mulig.

Den dyreste delen av reisen er normalt overnatting, og her er det enda mer å spare. Ved å gå ned litt i standard og velge hostel istedet for hotell kan man spare mange tusen bare på noen få netters opphold. Prisene varierer dessuten en del mellom de ulike overnattingsstedene. Hvis man synes det er ok å bo litt utenfor sentrum er det spesielt mye å spare.

En annen viktig utgiftspost som mange gjerne ikke tenker over på forhånd er aktiviteter og mat/drikke. Når man er på reise vil man gjerne oppleve nye ting, og selv om de ulike aktivitetene ikke koster mye hver for seg, blir det store summer når man legger dem sammen. Her kan det være mye å spare på å samle inn rabattkuponger eller kjøpe verdikort som gir adgang til mange aktiviteter til rabattert pris. Når det gjelder mat og drikke er det enda mer å spare på å velge billige restauranter, eller aller helt lage mesteparten av maten selv.