Planlegging av budsjettreisen

Det aller viktigste for å spare penger på reisen er planlegging. Mye planlegging. Når man har bestemt seg for hvor man vil dra bør hele reisen fra start til slutt kartlegges slik at man ikke møter på unødvendige utgifter underveis. Når man er sliten og har lite oversikt mens man er på reise har man lett for å ty til dyre løsninger, og det er dermed særdeles viktig med god planlegging dersom Getting_the_Most_Bang_for_Your_Buck__Top_Tips_for_Saving_Money_on_Your_Trip_to_Cubadocxman skal lykkes med en budsjettreise.

Den største utgiften for enhver reise er normalt overnatting, så dette kan kanskje være lurt å planlegge først. Det er unektelig slik at ulike overnattingssteder tar ulike priser, og dessuten at prisene varierer etter sesong. Dersom man har
mulighet til å dra utenom sesongen har man dessuten en ekstra god mulighet til å spare penger. Videre kan det være lurt å benytte seg av ulike nettsider som gir rabatter på overnatting – her kan man få redusert prisen ytterligere.

En annen stor utgiftspost er transport. Er man avhengig av å fly vil man se at det er store variasjoner i prisene, både fra flyselskap til flyselskap og fra sesong til sesong. Her bør man se på om man kan benytte seg av et bonussystem, eller ekstra gode priser via enkelte nettsider. Dersom man er villig til å mellomlande en eller to ganger kan man dessuten få en langt rimeligere reise. Der det er mulig vil det imidlertid normalt lønne seg å ta tog eller buss – her kan det være mye penger å spare.

En annen utgift som mange ikke tenker over er mat og aktiviteter. De fleste aktiviteter man ønsker å ta del i ved reisemålet koster penger, og her bør man planlegge på forhånd slik at man enten kan benytte seg av rabatter eller kutte ut aktiviteter man strengt tatt ikke trenger å delta på. Også når det gjelder bespisning vil det være store summer å spare. Hvis man unngår de dyreste restaurantene, eller enda bedre lager mat selv, vil man kunne spare mye.