Noen tips å følge når man bor på hostel

Har man først bestemt seg for å velge å bo på et hostel er det viktig å følge en del enkle råd og tips. Det er viktig å være oppmerksom på at ikke alle gjester ved et hostel nødvendigvis er ærlige, og man bør ta visse forholdsregler for å unngå å bli frastjålet eiendelene sine. I tillegg er det selvfølgelig viktig å prøve å ta hensyn til de andre gjestene. Når flere mennesker skal bo på samme, gjerne trange, rom, sier det seg selv at man må ta hensyn til hverandre for at alle skal kunne trives.118

De fleste som bor på hostel reiser i utgangspunktet lett, med lite kontanter og gjerne få elektriske enheter som PC, nettbrett eller lesebrett. På tross av dette vil det være slik at noen verdisaker må man nødvendigvis ha med seg, og det er viktig å følge visse råd for å unngå at disse forsvinner i løpet av oppholdet. Når flere mennesker som ikke kjenner hverandre deler soverom og bad sier det seg selv at man ikke bør la eiendelene sine ligge fritt. De aller fleste hosteller tilbyr låsbare skap som kan brukes til å låse inn eiendelene sine.

Det er dessuten veldig viktig å ta hensyn til de andre gjestene på hostellet, og dette gjelder spesielt om natten. De ulike gjestene vil kanskje legge seg til forskjellige tider, og da er det greit å være så stille som mulig når man kryper til køys slik at man ikke vekker de andre. Det samme gjelder selvfølgelig morgenfuglene – står man opp før de andre er det viktig å ta hensyn til at andre kanskje trenger å sove lenger og ikke vekke dem. Hvis man ikke tar hensyn til de andre gjestene vil det fort oppstå en utrivelig stemning og oppholdet ved hostellet blir ubehagelig for alle.