Hvordan det er å bo på hostel

Det å bo på hostel høres nok for mange både ubehagelig og nærmest avskrekkende ut. De aller fleste setter privatlivet svært høyt, og tanken på å dele bad, for ikke å snakke om soverom, med andre virker som en ekstremt lite attraktiv løsning. Det er imidlertid slik at de aller fleste på et eller annet tidspunkt i livet allerede har hatt lignende opplevelser, i form av å sove i gymsaler på skoleturer eller idrettsarrangement som barn, eller ved å bo på internat som student. Tenker man tilbake på denne tiden vil nok de fleste ved7650-lgkjenne seg at det var en flott og lærerik opplevelse, så hvorfor kan man ikke gjøre det samme som voksen?

Når man bor på hostel deler man i utgangspunktet soverom, bad og stue med andre. De fleste hosteller tilbyr imidlertid også enkeltrom for de som vil sove alene, men som synes det er greit å dele andre fasiliteter. Ved å ha en felles stue der alle reisende er samlet kan man skape rom for flotte opplevelser, det være seg kortspill, historiefortelling, gitarspilling eller andre aktiviteter. I motsetning til om man skulle bo på hotell og være innelåst på et lite rom, får man ved et hostel muligheten til å bli kjent med mange nye mennesker og oppleve sosiale aktiviteter sammen med disse.

Selv om det å bo på hostel kan gi mange gode opplevelser og nye venner skal man ikke stikke under en stol at det også kan medføre en del ubehageligheter eller i verste fall problemer. Dersom de man bor sammen med ikke tar hensyn kan det naturlig nok bli en veldig dårlig opplevelse. Folk legger seg for eksempel til forskjellig tid på døgnet, og det er for de fleste vanskelig å sovne hvis personen i nabokøya insisterer på å spille musikk. Det å bo på hostel gir muligheten til en rekke positive og lærerike opplevelser, men man må altså være oppmerksom på at privatlivet må settes til side.