Hvor mye koster det egentlig med en budsjettreise?

Det er veldig vanskelig å fastslå hvor mye det koster med en budsjettreise, da dette i stor grad avhenger av hvor man drar, når man drar og ikke minst hvor kresen man er i forhold til standard. Det som er sikkert er at det er veldig mye å spare på alle deler av en reise, og at det nærmest er ens egne preferanser som setter grensene for hvor lite man må ut med.

Er man spesielt eventyrlysten kan man få til en reise mer eller mindre gratis. Man kan pakke ryggsekken, stille seg ved veikanten og haike med noen som kjører forbi. Når man har nådd et sted man vil besøke kan man slå leir enten under åpen himmel eller i telt. Dersom man har gjort litt forarbeid kan man dessuten klare å finne folk som låner bort en sofa gratis, og få overnatting på denne måten. Deretter haiker man videre eller går til neste sted man vil oppleve. Dermed kan xvvjuwow00gwkg0cg080cc8cs8w.600man få en praktisk talt gratis reise.

For de aller fleste er imidlertid dette litt for ekstremt, og man vil ha en tryggere måte å reise på. Da må man imidlertid ut med mer penger, men ved å benytte seg av tilbud på transport og overnatting kan man likevel slippe unna med et relativt lite beløp. Flere hosteller tilbyr overnatting til under hundre kroner natta, og dersom man ikke har noe imot å ta buss kan man i mange land komme ganske langt for en hundrings. Ved å kjøpe mat i dagligvarebutikker i stedet for restauranter kan man dessuten normalt spare flere hundre kroner per dag.

Hvor lite en budsjettreise koster er i stor grad opp til en selv. Jo høyere standard man har til overnatting, transport og bespisning, jo dyrere blir følgelig også turen. Det er med andre ord en selv som bestemmer hvor mye turen koster – men det er viktig å huske at det ikke nødvendigvis er prisen på reisen som avgjør hvor vellykket den blir.