Hostelreise i Norge

Hostel tilbyr rimelig overnatting der gjester kan leie en seng, ofte en køyeseng, og deler bad og stue med de andre gjestene. Siden flere gjester bor på samme rom og deler fasilitetene, er slike hostel forholdsvis rimelige å drive, noe sodownload (2)m gir lavere priser. En annen fordel med å bo på hostel, heller enn hotell, er at omgivelsene er mye mindre formelle, og det er mye enklere å sosialisere seg med andre gjester.

I Norge kaller man normalt d
enne overnattingstypen for vandrerhjem, og det finnes en rekke slike overnattingssteder over hele landet, fra Farsund i sør, til Mehamn i nord. Vandrerhjemmene i Norge er tilknyttet det globale nettverket Hosteling International (forkortet HI), som har hosteller i hele 89 land. Man kan bestille overnatting via nettsiden deres hihostels.no, der man også får en rekke tur tips både for Norge og for utlandet. Når man skal planlegge reisen sin i Norge kan derfor denne nettsiden være et flott utgangspunkt. Man kan filtrere søket sitt etter hvilke opplevelser og attraksjoner man er mest interessert i, og velge et vandrerhjem som ligger i nærheten av disse.

Når man skal reise gjennom Norge er hosteller, eller vandrerhjem, et flott alternativ. Ikke bare gir dette mye rimeligere overnatting enn hotell, det gir også en unik mulighet til å bli kjent med andre omreisende og ikke minst den lokale kulturen. Hotellene som er tilgjengelige i Norge ligger gjerne samlet i sentrum av de store byene eller ved de største turistattraksjonene. Vandrerhjem ligger derimot gjerne heller i utkantene, og gjør at man kan oppleve landet på en helt annen måte. I vandrerhjemmene møter man gjerne andre som er i samme situasjon som en selv og som kan dele unike tips til opplevelser i nærheten. Skal man reise rundt i Norge er det dessuten viktig å finne billigst mulig overnatting – og da er vandrerhjemmene et selvsagt valg.