Hosteller i Norge kan også være morsomt

Hostel er nok ikke det vanligste overnattingsalternativet i Norge. De aller fleste nordmenn er trolig vant med campinghytter eller hotell, men hostel kan også være et godt alternativ. I Norge finnes det mer enn 70 hosteller tilknyttet de20091206140245Wombats_Munich_Hostelt globale Hosteling International-nettverket, og disse tilbyr et trygt, godt og ikke minst morsomt overnattingsalternativ. Hostel er nok primært rettet mot ungdom, men det er ingenting i veien for at også voksne kan benytte seg av denne overnattingsformen. Ikke bare gir hostel rimelig overnatting, det gir også muligheten til en rekke flotte sosiale opplevelser man aldri ville ha fått innlåst på et privat hotellrom.

Selv om hostellene i Norge er i stor mindretall sammenlignet med hoteller finnes det en rekke å velge blant over hele landet. En av grunnene til å velge hostel foran hotell er den langt rimeligere prisen, men en vel så viktig grunn kan være opplevelsen som hosteller byr på. Bor man på hotell isolerer man seg normalt fra resten av gjestene på sitt eget hotellrom. Dette er derfor en lite sosial måte å reise på, ettersom man stort sett kun er i sitt eget eller reisefølgets selskap. Dersom man heller velger hostel blir man imidlertid tvunget til å omgås de andre gjestene, om man vil eller ikke.

Siden man deler soverom, bad, stue og gjerne også kjøkken, er det nærmest umulig å ikke komme i kontakt med andre reisende ved et hostel. Ettersom hosteller samler folk fra hele landet og, kanskje spesielt, fra verden forøvrig, kan dette gi en meget berikende og morsom opplevelse. Man kan bli kjent med nye mennesker, høre historier om andre reisemål, og kanskje også få tips til attraktive opplevelser ved det man er. Hostel byr dermed på en mye mer sosial og morsom opplevelse, enn det man får dersom man velger det tradisjonelle hotellet. Det gjelder bare å våge å prøve noe nytt.