Hjemmeopphold eller hostel

En overnattingsform som er blitt mer og mer populær i det siste er hjemmeopphold, det vil si overnatting hos privatpersoner. Det finnes en rekke ulike nettsider der boligeiere kan leie ut en et rom eller bare en sofa i en tidsbegrenset periode. Dette gir en rekke fordeler i forhold til hosteller, men d110208741et finnes likevel en rekke fallgruver man bør være oppmerksom på.

Et hostel er generelt sett et tryggere valg. De ulike hostellene har gjerne nettsider som beskriver fasilitetene, og man finner gjerne pålitelige anmeldelser fra tidligere gjester. Man kan dessuten i stor grad være trygg på at man får det man betaler for, ettersom dette er en konkurransedyktig bransje og hostellene i stor grad setter fornuftige priser. Privatpersoner derimot kan prøve å selge mer enn de kan tilby, og ettersom det er vanskelig å sammenligne med andre priser er det vanskelig å vite hva man får. Man vet dessuten ikke hva slags mennesker man kommer borti. De som driver et hostel er normalt del av en organisasjon og man kan være trygg på at alt går riktig for seg. Det samme kan man ikke nødvendigvis si om private utleiere som ikke kontrolleres på samme måte. En ting som er viktig når man er ute og reiser, er at man også har tilgang til eget internett. Dette fordi de fleste i dag holder seg til små nettbrett og iPhones for å surfe, spille på iphone casino eller til å holde kontakten med venner og familie. Det kan derfor være lurt å spørre om dette før man booker.

En fordel med å velge overnatting hos en privatperson er gjerne at man da får fordelen av utleierens lokalkunnskaper. Dersom man velger et hostel bor man sammen med andre tilreisende, mens man ved å velge privat overnatting normalt bor sammen med en lokalperson. Dette kan gjøre sitt til at man kan få delta i unike opplevelser som man eller ikke engang ville ha hørt om. I stedet for å bo sammen med flere titalls mennesker, vil man ved en slik løsning gjerne bo sammen med en eller noen få. Dette gir en mer intim stemning og det kan være enklere å bli kjent og få seg nye bekjentskaper.