Flotte ungdomshosteller i Norge

En rekke hosteller eller vandrerhjem i Norge er svært godt tilpasset ungdom. Mens hoteller normalt har en 18-års grense for alle gjester, tar vandrerhjemmene imot gjester uansett alder. Vandrerhjemmene har dessuten den fordelen at de er mye billigere, noe som gjør dem ekstra godt egnet for ungdom med et begrenset reisebudsjett. Det er vel heller ikke til å legge skjul på at ungdom gjerne trives bedre i de uformelle og tette omgivelsene man får ved å dele soverom og bad med andre reisende. Det finnes en rekke flotte ungdHI_Marin_Headlands_dormomshosteller i Norge, og hvilket som passer best for den enkelte ungdom avhenger i stor grad av hvilke interesser man har. Mens noen foretrekker by- og kulturliv, er det andre som heller vil oppleve den norske naturen.

Et av de beste vandrerhjemmene for ungdom er Førde Vandrerhjem i Sogn og Fjordane. Dette vandrerhjemmet tilbyr festivalpakker med overnatting til Førdefestivalen, en populær musikkfestival for ungdom i alle aldre. Pakken inkluderer overnatting ved vandrerhjemmet samt et festivalpass som gir adgang til alle konserter og dansen etter kveldskonsertene. Dette overnattingsstedet passer dermed perfekt for kulturinteresserte ungdommer. Vandrerhjemmet er dessuten i tillegg omringet av flott natur som byr på utallige friluftsaktiviteter året rundt, blant annet fiske, golf, fjellturer og alpint.

Et annet populært vandrerhjem blant ungdommer er Prekestolen Vandrerhjem som ligger like ved berømte Prekestolen i Lysefjorden i Rogaland. Dette er et av de mest populære turistmålene i landet, noe som gjør at man kan møte mennesker fra alle verdens land under oppholdet ved vandrerhjemmet her. Gåturen fra vandrerhjemmet og opp til Prekestolen tar omtrent 2 timer, og for de fleste ungdommer skulle ikke den flott opparbeidede stien by på så altfor store utfordringer. Tilbake på vandrerhjemmet kan man slappe av i hagen eller skogsområdet i nærheten. Dette er med andre ord et flott overnattings-alternativ for ungdom som er opptatt av natur og fjellturer.