En liten guide til hosteller i Norge

Det kan være vanskelig å orientere seg i den store jungelen av hosteller i Norge, og da kan det være greit å ha en liten oversikt over både hvor de ulike hostellene ligger og hva de har å tilby av fasiliteter. Generelt sett kan man dele hostellene inn i geografisk område, fasiliteter og opplevelser/attraksjoner. Hvilket hostel man velger å bestille overnatting hos avhenger dermed i stor grad av hvilken type reise man er ute etter og hvilke krav man har til fasiliteter. De aller fleste hosteller tilbyr for eksempel privat rom og matservering, men da må man selvfølgelig belage seg på å betale ekstra.2768722

Hostelene i Norge kan plasseres i ulike geografiske kategorier ut fra hvor i landet de ligger; Sørlandet, Østlandet og Midt- og Nord-Norge. Det er verdt å være oppmerksom på at Norge er et langstrakt land, og at avstandene mellom de ulike hostellene kan være svært store. Derfor kan det være lurt å holde seg innenfor en bestemt landsdel. Videre vil valg av hostel selvfølgelig i stor grad komme an på hva slags attraksjoner man ønsker å få med seg. Dersom man ønsker å oppleve midnattssol og nordlys må man nødvendigvis dra til Nord-Norge, mens Midt-Norge er et flott valg dersom man ønsker å gå på fjellturer.

Videre er det viktig å være oppmerksom på at de ulike hostellene tilbyr ulike fasiliteter. Mens enkelte hosteller er svært enkle, og ikke byr på stort annet enn en seng og et lite bad, finnes det hosteller med blant annet café og svømmebasseng. Her må man rett og slett vurdere hva slags fasiliteter man ønsker, og velge hostel på bakgrunn av dette. Videre kan man ved hvert enkelt hostel normalt velge mellom ulike romtyper. Det billigste alternativet er naturlig nok seng i flermannsrom, men de fleste hosteller tilbyr også privatrom. Når man bestiller er det dessuten viktig å merke seg om sengetøy og håndklær er inkludert i prisen, og eventuelt hvorvidt man må ta med seg dette selv. Enkelte hosteller tilbyr hel- eller halvpensjon for reisende, som ikke ønsker å sørge for sin egen mat.