Budsjettreiser er ikke komplette uten opphold på hostel

En viktig del av det å reise på budsjett er selvfølgelig å også bo på budsjett. Det er liten vits i å bruke mye tid og ressurser på å reise billig hvis man svir av alle pengene på kostbar overnatting. Hostel tilbyr rimelig overnatting, og er dessuten en veldig viktig del av en budsjettreise på grunn av opplevelsenDictionaryhostel1e det medfører. Dersom man skal reise på budsjett bør man gjøre det ordentlig og overnatte på hostel.

Hostel er et langt rimeligere alternativ enn hotell. Man får gjerne en seng i et hostel til en tiendedel av det et enkeltrom på hotell koster, noe som til en meget stor grad reduserer reisekostnadene. Ved å lage sin egen mat og ta med egne håndklær kan man redusere prisen ytterligere, og man er langt på vei mot målet om en ordentlig budsjettreise. Selv om det finnes langt færre hostel enn hotell å velge blant, finnes det en rekke alternativer også innen denne overnattingsformen. Hostel gjør det mulig også for ungdom og andre med stramt budsjett å dra på reise.

Hovedgrunnen til å velge hostel foran hotell har imidlertid ikke nødvendigvis alt med prisen å gjøre. I tillegg til en svært fordelaktig pris gir hostel andre fordeler som man ikke får ved andre overnattingstyper. I et hostel deler man soverom, stue og bad med andre reisende. Dette fører til mer intime omgivelser, og man må nødvendigvis komme i kontakt med de andre man bor sammen med. Ettersom et hostel gjerne har gjester fra hele verden, er dette en flott måte for å få nye impulser på, og dessuten også nye bekjentskaper. Andre reisende har dessuten kanskje tips til aktiviteter eller attraksjoner som man selv ikke hadde tenkt på eller visste om. Med andre ord kan man få en helt annen reiseopplevelse ved å bo på hostel, samtidig som man sparer store penger.