Budsjettreise gjennom Norge med overnatting på hostel

Hosteller tilbyr billig overnatting, og er et flott alternativ dersom man skal reise gjennom Norge på budsjett. Ved å dele soverom og bad med andre reisende i et hostel får man mye billigere overnatting, og dessuten gjerne en bedre reiseopplevelse ved at man lettere kan komme i kontakt med andre gjester. Når man skal reise gjennom Norge på budsjett kan det være lurt å foreta grundige undersøkelser på forhånd, både når det gjelder hvilke hosteller man bør velge og hvordan man kommer seg fra det ene til det andre. Norge er som kjent et forholdsvis dyrt land å reise i, og det kan være mye å spare på å planlegge turen nøye på forhånd.40189910

En av de viktigste faktorene når man skal legge opp en reiserute er selvfølgelig hvor man ønsker å dra. Hvilke steder man ønsker å besøke og hvilke attraksjoner man vil ha med seg er et flott utgangspunkt når man skal plotte reiseruten. De ulike hostellene i Norge har gjerne ganske lik pris, men det kan være litt å spare på å undersøke prisene hos de ulike vandrerhjemmene og velge de som er aller billigst. Spesielt kan man spare noen kroner ved å ta med seg eget sengetøy og håndklær og velge et vandrerhjem som ikke tar betalt for dette. Lager man sin egen mat underveis er det dessuten en del å spare også her.

En annen viktig faktor å tenke på når man skal reise gjennom Norge er utgiften til reise mellom de ulike hostellene. Norge er et langstrakt land, og skal man reise over store avstander blir gjerne prisen ganske høy. Er man student eller under 16 år får man gjerne rabatt på buss og tog, noe som kan gi store besparelser på turen. Man kan dessuten kjøpe en såkalt InterRail-billett fra interrail.eu, som gir ubegrensede reiser på deltagende tog- og busselskaper. Det er imidlertid viktig å merke seg at man ikke får kjøpt en slik billett for landet man bor i, så det er kun utenlandske besøkende som kan benytte seg av dette tilbudet.