Bo på hostel og få en bedre reise

De aller fleste forbinder hosteller med lavbudsjettsreiser. Dette er noe kun fattige backpackere benytter seg av fordi de ikke har råd til annet, sant? Faktum er faktisk at forskjellen mellom hoteller og hosteller sakte men sikkert er i ferd med å bli visket ut, og i enkelte tilfeller kan du faktisk bo bedre på et hostel enn på et hotell i samme område. Det er på tide å gi slipp på fordommene og se på de positive sidene ved å velge hostelovernatting.

Få en annerledes reiseopplevelse på hostel

mattressesMange forbinder hosteller med dårlige madrasser, skitne fellesbad og generelt lav standard. Dette er imidlertid et ufortjent bilde av sannheten. Det er riktignok slik at de aller fleste hosteller ikke tilbyr samme luksus som hotellene, men samtidig trenger ikke nødvendigvis forskjellen å være så stor. Det er dessuten ikke nødvendig å dele rom med andre, da de aller fleste hosteller tilbyr dobbeltrom, til en litt høyere pris. Likevel er normalt prisen på overnatting på et hostel langt hyggeligere enn hotellprisene, slik at du får penger til overs som kan brukes på andre ting. Den største fordelen med å bo på hostel er imidlertid opplevelsen. Her har du muligheten til å møte mange ulike mennesker, og vertskapet arrangerer gjerne ulike aktiviteter som gjør det enklere både å bli kjent med andre reisende og med reisemålet.

Få ekstra luksus i boutique hosteller

Hvis man ønsker litt ekstra luksus kan man dessuten gå for et av de mer luksuriøse hostellene, eller såkalte boutique-hosteller. Disse byr på luksuriøse omgivelser, samtidig som du får oppleve fellesskapsfølelsen, til en brøkdel av prisen av å bo på hotell. Det finnes en rekke slike hosteller rundt omkring i verden, med store rom, boblebad og andre eksklusive fasiliteter. Du kan bo på boutique-hostel blant annet i Venezia, Barcelona og London. Hva er vel bedre enn å få billig og bra overnatting slik at du har ekstra mye penger å bruke i Europas flotte storbyer.