Backpacking og hosteller i Norge

Backpacking, eller ryggsekkturisme, refererer til reisende som bærer ryggsekker heller enn kofferter. Denne typen reisende forflytter seg først og fremst til fots, og består gjerne av ungdommer som reiser rundt på et begrenset budsjett. Backpackere har normalt dårlig økonomi, og velger dermed billige overnattingstyper som hosteller. I tillegg til at slike overnattingssteder i utgangspunktet er rimelige, vil backpackere enklere kunne møte andre reisende, og få gode råd om billige reisemål og overnattingssteder. For hike-892919_960_720backpackerne handler det gjerne om nettopp å møte og bli kjent med andre mennesker, og dessuten om å oppleve natur og andre typer attraksjoner.

De aller fleste backpackere er ute etter flotte naturopplevelser, og er gjerne ute etter flotte gåturer og andre campingopplevelser. Norge med sine fjell og fjorder er dermed et flott alternativ for backpackere, og det finnes en rekke hosteller i landet som er flotte utgangspunkt for denne typen reisende. Lysefjorden Vandrerhjem er for eksempel et flott eksempel på dette. Vandrerhjemmet ligger innerst i Lysefjorden i Rogaland, og byr på flott natur og idylliske omgivelser. Her har man et flott utgangspunkt for en rekke gåturer, blant annet oppover fjellveggen i Lysebotn eller den kjente turistattraksjonen Prekestolen.

Andre backpackere foretrekker by- og kulturliv, og da kan et av vandrerhjemmene i Stavanger være et godt valg. Stavanger er Norges fjerde største by og har to vandrerhjem ikke langt unna bysentrum. Byen ble kåret som Europas kulturhovedstad i 2008, og byr på en rekke årlige festivaler, som Gladmatfestivalen, MaiJazz, Kammermusikkfestivalen og Den store Norske Humorfestivalen. Rogaland Teater og Stavanger konserthus tilbyr en rekke kulturelle arrangementer innen en rekke ulike sjangere. Stavanger har dessuten en rekke populære museer, som for eksempel Norsk Oljemuseum som er Europas eneste petroleumsmuseum. Ettersom bykjernen er relativt liten er det enkelt for backpackere å komme seg rundt uten å måtte ty til dyre transportmidler.