Å drive et hostel

Dersom man ønsker å starte et eget hostel er det en rekke faktorer som må vurderes. Selv om man kanskje har ønske om å starte opp et hostel for å møte nye mennesker og være med på å tilby en reiseopplevelse, sier det seg selv at driften nødvendigvis må kunne lønne seg. Blant ulike ting som må vurderes når man tenker på å starte opp et hostel er beliggenhet, stedets lover og rdownloadeguleringer, avstand til offentlig transportmidler, samt attraksjoner og aktiviteter i nærområdet.

Før man setter i gang prosessen for fullt bør man bør tenke over om beliggenheten er bra. Det er liten vits i å opprette et hostel dersom man ikke får noen tilreisende og sengene derfor blir stående tomme. Man må dessuten sørge for at hostellet er lett tilgjengelig via offentlig transportmidler. Gjestene ved et hotell reiser normalt på budsjett, og man må derfor sørge for at det finnes enkle og rimelige alternativer for tilreisende. Videre må man vurdere hvilke fasiliteter man ønsker å tilby, og kanskje om man skal sørge for attraksjoner/aktiviteter i tilknytning til hostellet. Kort sagt må man sørge for å tilby det gjester vil ha slik at bestillingene kommer inn.

Dersom man har funnet ut at prosjektet er økonomisk lønnsomt er det første man må ha på plass godkjennelser fra myndighetene der man ønsker å starte opp virksomheten. Uansett om man vil bygge et nytt hostel eller bygge om et allerede eksisterende bygg, er det mange lover og regler som må tas hensyn til. Man må dessuten ha tillatelse til å drifte en slik virksomhet og man må selvfølgelig ha alle forsikringer i orden. Videre gjelder det å markedsføre hostelet slik at gjestene vet om at det finnes, og dessuten sørge for et bestillingssystem slik at gjester får reservert senger. Det kan være en god idé å tilknytte seg HI Norge, for bedre markedsføring og andre fordeler.